INSCRIERILE PENTRU CURSURILE CLCSSL, SESIUNEA 2021-2021 NU SE EFECTUEAZA !

Distinsi prieteni ai centrului nostru,

Avind in vedere experienta trista a inscrierilor de anul trecut, si, date fiind actualele conditii socio-sanitare si mai dificile, anul acesta CLCSSL nu va face inscrieri pentru cursurile de limbi straine. Pina ne vom relua activitatea, in conditii mai prielnice, va dorim multa sanatate si ajutor divin in toate!

Echipa CLCSSL

NOTIFICARE IMPORTANTA

Dragi prieteni ai limbilor straine,CLCSSL a functionat fara intrerupere de la infiintare pina in prezent, dar se pare ca anul acesta va trebui sa facem o pauza fortata de imprejurari, deoarece, in pofida prelungirii sesiunii de inscrieri, si cel mai probabil din cauza conditiilor socio-sanitare, nu s-a inscris un numar suficient de cursanti per nivel de limba la nici unul dintre modulele lingvistice, asa ca acestea nu pot fi activate.I-am inregistrat in baza noastra de date pe toti cursantii inscrisi in perioada 14.10.2020-15.02.2021 si ii vom contacta in toamna acestui an, cind, de pe 14.10.2021, vom demara urmatoarea sesiune de inscrieri, pentru anul academic 2021-2022.Pina la o viitoare reintilnire in conditii mult mai prielnice, nadajduim, va dorim

Multa sanatate si ajutor divin in toate!Echipa CLCSSL

PRELUNGIRE SESIUNE ÎNSCRIERI cursuri CLCSSL

Dragi vizitatori,
Având în vedere actualul context socio-sanitar, echipa CLCSSL a decis să prelungească sesiunea de înscrieri la cursurile de limbi străine CLCSSL până la 15 FEBRUARIE 2021. Înscrierea se va face în același regim online, prin solicitare expediată pe adresa de e-mail a centrului, contact@synergialinguarum.ro
Echipa centrului urează tuturor
Un 2021 cu multă sănătate, și care să vă transforme toate tristețile în bucurii,b nereușitele în împliniri și dușmanii în cei mai buni prieteni!

PRECIZARE IMPORTANTA

Fidela abordarii flexibile a realitatii “de pe teren”, echipa CLCSSL a decis sa consulte cursantii, la finalul inscrierilor, in privinta modalitatii de desfasurare a cursurilor in acest an academic.Daca majoritatea optiunilor va fi pentru cursuri “on site” (fata in fata), atunci cursurile vor fi demarate mai tirziu, cu acordul cursantilor, perioada de desfasurare cuprinzind lunile mai, iunie si inceputul lui iulie, in speranta ca pina atunci situatia sanitara ne va permite tipul de activitate mentionat.Daca majoritatea cursantilor va prefera modalitatea “on line”, atunci cursurile vor fi demarate conform programului, din luna martie.

Memento

Vă reamintim că pe 31 decembrie se încheie sesiunea de înscrieri la cursurile de limbi străine organizate de CLCSSL în anul academic 2020-2021!

SESIUNEA 2020 de înscrieri la cursurile de limbi organizate de Centrul de Limbi și Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM din cadrul USV (2020-2021)

În cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost înfiinţat în 2013 Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC).
Între 14.10 şi 31.12.2020, CLCSSL organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru anul academic 2020-2021, exclusiv ONLINE, prin trimiterea unei solicitări de înscriere via e-mail pe adresa contact@synergialinguarum.ro, la următoarele cursuri:
a) cursuri de obţinere certificat național de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, ucraineană, rusă, polonă);
b) cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la:
Engleză
Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS). Examenele se pot ţine și în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat.
Germană
Goethe-Zertifikat: toate nivelurile.
NOTA BENE (1): cursurile de chineză se desfășoară în regim gratuit, exclusiv ONLINE, iar înscrierile se fac prin accesarea următorului link:
https://www.facebook.com/groups/394906367344025
Cu excepția limbii chineze, cursurile la toate limbile se vor desfășura în perioada martie-iunie 2021 și au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind min. 15 cursanţi. Cursurile se vor desfășura fie ON SITE (față în față), fie ON LINE, cu posibilitatea de tranziție de la un regim la altul, în funcție de evoluția situației epidemiologice în respectiva perioadă.
Valoarea taxei este de 500 RON pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce
a) la 300 RON pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere)
b) la 400 RON pentru elevi, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere).
NOTA BENE (2):
Pentru COPIII CU VÂRSTA CUPRINSĂ între 10 și 13 ANI formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre PĂRINȚI, iar la acesta se va atașa o copie xerox a CERTIFICATULUI DE NAȘTERE. Cursanții din această categorie vor beneficia de REDUCEREA aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii).

Detalii se pot obține la adresa de e-mail indicată mai sus și la numărul de telefon 0743694611 (de luni până vineri, între orele 13-15), iar informații suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de facebook, la

https://www.facebook.com/CLCSSL

și pe pagina web a centrului, www.synergialinguarum.ro.

În perioada martie-august 2021, CLCSSL efectuează pentru persoane interesate, și care nu au urmat cursurile organizate în cadrul centrului, testarea competenţelor lingvistice la limbile menționate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaștere a limbii.
În speranţa că CLCSSL va răspunde interesului crescând al comunității noastre pentru limbile străine, echipa centrului îi așteaptă pe viitorii cursanți să descopere noi teritorii lingvistice sub de-acum binecunoscutul motto:
“Limba iscusită este singura unealtă tăioasă care se ascute pe măsură ce o folosești” (Washington Irving).

Categorii de reducere taxa

Valoarea taxei este de 500 RON pentru un modul integral de 50 de ore.

Această valoare se reducea) la 300 RON pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere)b) la 400 RON pentru elevi, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere).

NOTA BENE (2):Pentru COPIII CU VÂRSTA CUPRINSĂ între 10 și 13 ANI formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre PĂRINȚI, iar la acesta se va atașa o copie xerox a CERTIFICATULUI DE NAȘTERE. Cursanții din această categorie vor beneficia de REDUCEREA aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii).

ALTE DETALII

PLATA TAXEI

se va face dupa terminarea inscrierilor, cind se va stabili care module se pot activa, in functie de numarul de cursanti inscrisi. Detaliile necesare vor fi transmise la timpul cuvenit.Ii rugam pe viitorii nostri cursanti sa completeze CITET ABSOLUT TOATE DATELE SOLICITATE si RUBRICILE incluse in FORMULARUL de INSCRIERE, asigurindu-i, totodata, de respectarea confidentialitatii datelor personale. Facem precizarea ca CNP-ul este necesar la introducerea cursantilor in programul casieriei, spre a putea plati taxa, iar ADRESA de E-MAIL si NUMARUL de TELEFON sint indispensabile pentru CONTACTAREA individuala si/sau pe grupuri a cursantilor dupa terminarea inscrierilor si TRANSMITEREA informatiilor necesare.Cursantii care doresc sa inceapa studiul limbii respective de la NIVELUL ZERO sint rugati sa bifeze rubrica speciala “NIVEL 0”, care specifica acest lucru, iar cei care au un NIVEL MINIM de cunostinte lingvistice sint invitati sa bifeze optiunea “NIVEL INCEPATOR”.Tinind cont de experienta anilor precedenti, recomandam cursantilor care se inscriu la limbile franceza, italiana, spaniola, japoneza si polona – la care nu s-au putut activa pina acum modulele din cauza numarului insuficient de cursanti inscrisi (chiar in conditiile includerii unor inscrisi din generatiile anterioare) – , sa se inscrie din start – bineinteles, daca sint interesati – si la una dintre limbile pentru care modulele s-au activat in fiecare an, respectiv engleza sau germana.

TAXA pentru inscrierea la DOUA LIMBISe pot face si inscrieri la doua limbi in cadrul aceleiasi sesiuni. Pentru cei care beneficiaza de reducere de taxa, e logic ca reducerea respectiva sa se aplice in cazul ambelor limbi.

DETALII INSCRIERE COPII 10-13 ANILa inscrierea copiilor intre 10 si 13 ani, parintii sint rugati sa completeze formularul de inscriere si cererea de reducere a taxei cu numele si CNP-ul copilului – pentru ca el este beneficiarul adeverintei emise de scoala pentru reducerea taxei si va fi beneficiarul certificatului de competenta lingvistica – , dar numarul de telefon si adresa de e-mail care se vor trece vor fi, pentru o comunicare eficienta cu echipa CLCSSL, ale unuia dintre parinti.

Continuare cursuri CLCSSL 2020 in regim on-line

Distinsi cursanti,


Având în vedere reluarea abia la toamnă a cursurilor în regim clasic, de interacțiune fizică, în cadrul universităților, echipa CLCSSL a decis continuarea cursurilor de limbi străine din această sesiune în regim audio-video, pe una dintre platformele online puse la dispoziție de USV, cu avantajul unui program de lucru mult mai flexibil, convenit între cursanți și profesorul grupei.
La engleză se vor relua cursurile în noul regim de săptămâna viitoare, cursanții care nu au fost anunțați deja urmând să fie contactați până la finele săptămânii. La germana cursantii vor fi contactati, de asemenea, pina duminica aceasta, iar cursurile vor fi reluate cel mai probabil tot de saptamina viitoare.


Nota bene :
Cursantii care nu vor fi contactati pina la data indicata sint rugati sa notifice centrul prin e-mail sau telefonic (v. postari anterioare cu detalii nr telefon si adresa e-mail).

Cu noi urari de cursuri placute si utile, de data aceasta in lumea virtuala,
Echipa CLCSSL