Eliberare certificate CLCSSL…REVISITED

Persoanele care au absolvit cursurile CLCSSL in 2018 si AU DAT TESTUL FINAL sint rugate sa contacteze profesorul grupei spre a intra in posesia certificatului de competenta lingvistica. Adresam aceeasi rugaminte si absolventilor din anii anteriori anului 2018 care inca nu si-au ridicat certificatele. Cursantii de la grupele domnilor profesori Camelia Maftei si Mihai Crudu sint rugati sa sune la 0743694611, de luni pina vineri, intre 14.00 si 16.00.

ELIBERARE ATESTATE LIMBI STRAINE

Pina la data de 31.07.2019, CLCSSL elibereaza atestate pentru limbile ENGLEZA, FRANCEZA, GERMANA si RUSA, dupa sustinerea in prealabil a unui test de competente lingvistice. Candidatii sint rugati sa ne contacteze la numarul de telefon 0743694611, de luni pina vineri, intre 14 si 16, sau sa trimita un e-mail pe adresa synergialinguarum@gmail.com , cel putin cu o saptamina inainte de data la care vor sa sustina testul. Alte detalii se pot afla la numarul si adresa indicate.

ORAR GRUPE CLCSSL 2019

Dragi cursanti,

Orarul grupelor la modulele activate in acest an academic va fi urmatorul:

Lacramioara Schiopu, engleza, simbata, orele 9-13, sala A206
Daniela Martole, engleza, vineri, orele 16-20, sala A111
Elena Maria Emandi, engleza, luni, orele 18-20, sala E206
miercuri, orele 18-20, sala E223
Dan Popescu, engleza, simbata, orele 10-14, sala D106

Andrea Bargan, germana, simbata, orele 9-13, sala D107
germana, simbata, orele 13-17, sala A206

Svetlana Florea, rusa, marti, orele 18-20, sala LB1
simbata, orele 17-19, sala LB1

Datele dvs de contact au fost transmise domnilor profesori, care vor lua legatura cu dvs pina cel tirziu vineri, 07.03.2019, anuntindu-va cind va avea loc prima intilnire. Va rugam din nou SA VA VERIFICATI SPAMul. In cazul in care pina la data mentionata nu veti fi contactati de catre profesorul grupei, va rugam sa ne comunicati acest lucru printr-un e-mail pe adresa centrului, synergialinguarum@gmail.com , sau prin apel sau sms la numarul 0743694611, in intervalul orar 14:00-16:00.

Ca in fiecare an, uram tuturor cursantilor centrului module utile si cit mai placute, intr-o
Primavara cu soare cald si cer senin in suflet si afara.

Echipa CLCSSL

CONDITII de RETRAGERE

Cursantii pot solicita retragerea de la cursuri DOAR IN PRIMELE DOUA SAPTAMINI, si doar din motive de INCOMPATIBILITATE A ORARULUI grupei in care au fost distribuiti cu programul de lucru/invatamint. Solicitarea se va face, ca si in cazul migrarii din acest motiv, pe baza ADEVERINTEI de la ANGAJATOR sau a PRINT SCREENului orarului grupei de studiu la facultate, in cazul studentilor (v. postare Conditii de Migrare). Cursantilor care se retrag li se va returna suma platita pe baza unei solicitari scrise la care vor anexa CHITANTA in ORIGINAL.

CONDITII de MIGRARE intre grupe

Deoarece anul acesta, la insistentele cursantilor, am acordat o perioada de prelungire mai mare a inscrierilor si inmatricularilor, cursurile CLCSSL vor fi demarate intr-un moment in care al doilea semestru universitar se afla in plina desfasurare. Acest fapt face imposibila orice modificare ulterioara de sala si orar. Prin urmare, pentru a preveni consecintele neplacute atrase in anii precedenti dupa sine de fenomenul migratiei cursantilor de la un nivel de limba la altul – enumeram doar citeva: destabilizarea numerica a grupelor, cu supradimensionarea unora in detrimentul altora si necesitatea identificarii altor sali, mai mari, pentru buna desfasurare a orelor, si, implicit, modificarea orarului profesorilor atit pentru grupele respective la cursurile CLCSSL, cit si, in mod automat, pentru norma didactica din USV – , migrarile, PERMISE DOAR IN PRIMELE DOUA SAPTAMINI, de la o grupa cu un nivel de limba la alta cu nivelul inferior/superior, SE VOR FACE DOAR LA SCHIMB, mai precis doar daca exista o solicitare a altui cursant de a se transfera in grupa din care pleaca respectivul cursant. In cazul in care cursantul solicita transferul din motive de incompatibilitate a programului de lucru/invatamint cu programul de studiu al grupei, acest lucru se poate face doar pe baza unei ADEVERINTE de la ANGAJATOR, in care se specifica programul de lucru al cursantului, sau, in cazul studentilor, pe baza unui PRINT SCREEN al orarului grupei de la specializarea la care este inscris respectivul student.
Reamintim cursantilor CARE NU AU RETURNAT TESTELE REZOLVATE ca si-au asumat automat consecintele specificate in postarea de pe 12 IANUARIE, in care am accentuat si importanta verificarii spam-ului.

PRELUNGIRE INSCRIERI ELECTRONICE si PLATA TAXEI cursuri CLCSSL 2019

Ca urmare a solicitarilor primite din partea mai multor persoane care, din diverse motive (de sanatate, financiare, deplasari in strainatate etc), nu au reusit inca sa se inscrie sau/si sa plateasca taxa, am hotarit SA PRELUNGIM INSCRIEREA ELECTRONICA cu inca 5 zile (ULTIMA ZI: 22.02.2019) si PLATA TAXEI cu inca 10 zile (ULTIMA ZI: prima zi de martisor, 1 MARTIE).
Intrucit configurarea grupelor se poate face doar dupa terminarea inmatricularilor si primirea testelor rezolvate, iar intreaga documentatie care trebuie depusa pentru avizarea anuala a activitatii centrului se bazeaza pe suma integrala a veniturilor incasate, atragem ATENTIA cursantilor ca perioada de prelungire a inmatricularilor se va reflecta fidel in decalarea inceperii cursurilor, cu min. o saptamina – max. doua. Vom posta in timp util toate informatiile necesare.

DETALII TESTARE CURSANTI limbile ENGLEZA si GERMANA

Odata cu inceperea efectuarii platii taxei, cursantii de la limbile ENGLEZA si GERMANA INMATRICULATI (scil. care au platit deja taxa) care NU AU OPTAT PENTRU NIVELUL 0 (ZERO) DE STUDIU vor primi prin e-mail, DE PE ADRESA CENTRULUI (synergialinguarum@gmail.com), detaliile necesare pentru rezolvarea unui TEST in vederea configurarii grupelor conform NIVELULUI REAL de cunostinte, si nu celui declarat la completarea documentelor.
Ii rugam pe respectivii cursanti sa-si CONTROLEZE SPAMul, sa rezolve testul IN MOD ONEST, FARA AJUTOR EXTERN, si sa RESPECTE cu strictete TERMENUL-LIMITA indicat pentru returnarea testului rezolvat.
Facem precizarea ca acei cursanti care nu vor trimite testul rezolvat pina la data indicata vor fi distribuiti in grupa de studiu corespunzatoare nivelului declarat in formular conform autoevaluarii, asumindu-si in consecinta riscurile unei eventuale supra- sau subevaluari. De asemenea, cursantii care vor rezolva testul cu ajutor extern, isi asuma riscul de a nu face fata nivelului grupei in care vor fi distribuiti.