SESIUNE NOUA de înscrieri la cursurile de limbi organizate de Centrul de Limbi și Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM din cadrul USV (2019-2020)

În cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost înfiinţat în 2013 Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC).
Între 14 octombrie şi 20 decembrie 2019, CLCSSL organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru anul academic 2019-2020, în intervalul orar 16.00-18.00, de luni până vineri, în holul de la intrare din Corpul A, într-un spațiu amenajat lângă Decanatul FLSC, la următoarele cursuri:

a) cursuri de obţinere certificat național de competenţă lingvistică pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, coreeană, japoneză, ucraineană, rusă, polonă);

b) cursuri de obţinere certificat internaţional de competenţă lingvistică la:
Engleză
Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE), International English Language Testing System (IELTS). Examenele se pot ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat.
Germană
Goethe-Zertifikat: toate nivelurile.

NOTA BENE (1): cursurile de chineză și coreeană se desfășoară în regim gratuit, iar înscrierile se fac în Corpul H, cam. H105, la domnul conf. dr. Alexandru Nedelea (tel. 0740019277).

Cu excepția limbilor chineză și coreeană, cursurile la toate limbile se vor desfășura în perioada martie-iunie 2020 și au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind min. 15 cursanţi.
Valoarea taxei este de 500 RON pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce
a) la 300 RON pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere)
b) la 400 RON pentru elevi, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (completare cerere și anexare adeverinţă la formular de înscriere).

NOTA BENE (2):
Pentru COPIII CU VÂRSTA CUPRINSĂ între 10 și 13 ANI formularul de înscriere va fi completat de către unul dintre PĂRINȚI, iar la acesta se va atașa o copie xerox a CERTIFICATULUI DE NAȘTERE. Cursanții din această categorie vor beneficia de REDUCEREA aplicată în cazul elevilor, mai precis de 100 de lei (pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul școlii).

Detalii se pot obține la numărul de telefon 0743694611, de luni până vineri, între orele 14-16, sau la adresa de e-mail contact@synergialinguarum.ro, iar informații suplimentare sunt postate în timp util pe contul public de facebook, la https://www.facebook.com/CLCSSL și pe pagina web a centrului, www.synergialinguarum.ro.

În perioada martie-iulie 2020, CLCSSL efectuează pentru persoane interesate, și care nu au urmat cursurile organizate în cadrul centrului, testarea competenţelor lingvistice la limbile menționate mai sus, cu eliberarea unui atestat de cunoaștere a limbii.
În speranţa că CLCSSL va răspunde interesului crescând al comunității noastre pentru limbile străine, echipa centrului îi așteaptă pe viitorii cursanți să descopere noi teritorii lingvistice sub de-acum binecunoscutul motto:
“Limba iscusită este singura unealtă tăioasă care se ascute pe măsură ce o folosești” (Washington Irving).

Eliberare certificate CLCSSL…REVISITED

Persoanele care au absolvit cursurile CLCSSL in 2018 si AU DAT TESTUL FINAL sint rugate sa contacteze profesorul grupei spre a intra in posesia certificatului de competenta lingvistica. Adresam aceeasi rugaminte si absolventilor din anii anteriori anului 2018 care inca nu si-au ridicat certificatele. Cursantii de la grupele domnilor profesori Camelia Maftei si Mihai Crudu sint rugati sa sune la 0743694611, de luni pina vineri, intre 14.00 si 16.00.

ELIBERARE ATESTATE LIMBI STRAINE

Pina la data de 31.07.2019, CLCSSL elibereaza atestate pentru limbile ENGLEZA, FRANCEZA, GERMANA si RUSA, dupa sustinerea in prealabil a unui test de competente lingvistice. Candidatii sint rugati sa ne contacteze la numarul de telefon 0743694611, de luni pina vineri, intre 14 si 16, sau sa trimita un e-mail pe adresa synergialinguarum@gmail.com , cel putin cu o saptamina inainte de data la care vor sa sustina testul. Alte detalii se pot afla la numarul si adresa indicate.

ORAR GRUPE CLCSSL 2019

Dragi cursanti,

Orarul grupelor la modulele activate in acest an academic va fi urmatorul:

Lacramioara Schiopu, engleza, simbata, orele 9-13, sala A206
Daniela Martole, engleza, vineri, orele 16-20, sala A111
Elena Maria Emandi, engleza, luni, orele 18-20, sala E206
miercuri, orele 18-20, sala E223
Dan Popescu, engleza, simbata, orele 10-14, sala D106

Andrea Bargan, germana, simbata, orele 9-13, sala D107
germana, simbata, orele 13-17, sala A206

Svetlana Florea, rusa, marti, orele 18-20, sala LB1
simbata, orele 17-19, sala LB1

Datele dvs de contact au fost transmise domnilor profesori, care vor lua legatura cu dvs pina cel tirziu vineri, 07.03.2019, anuntindu-va cind va avea loc prima intilnire. Va rugam din nou SA VA VERIFICATI SPAMul. In cazul in care pina la data mentionata nu veti fi contactati de catre profesorul grupei, va rugam sa ne comunicati acest lucru printr-un e-mail pe adresa centrului, synergialinguarum@gmail.com , sau prin apel sau sms la numarul 0743694611, in intervalul orar 14:00-16:00.

Ca in fiecare an, uram tuturor cursantilor centrului module utile si cit mai placute, intr-o
Primavara cu soare cald si cer senin in suflet si afara.

Echipa CLCSSL

CONDITII de RETRAGERE

Cursantii pot solicita retragerea de la cursuri DOAR IN PRIMELE DOUA SAPTAMINI, si doar din motive de INCOMPATIBILITATE A ORARULUI grupei in care au fost distribuiti cu programul de lucru/invatamint. Solicitarea se va face, ca si in cazul migrarii din acest motiv, pe baza ADEVERINTEI de la ANGAJATOR sau a PRINT SCREENului orarului grupei de studiu la facultate, in cazul studentilor (v. postare Conditii de Migrare). Cursantilor care se retrag li se va returna suma platita pe baza unei solicitari scrise la care vor anexa CHITANTA in ORIGINAL.

CONDITII de MIGRARE intre grupe

Deoarece anul acesta, la insistentele cursantilor, am acordat o perioada de prelungire mai mare a inscrierilor si inmatricularilor, cursurile CLCSSL vor fi demarate intr-un moment in care al doilea semestru universitar se afla in plina desfasurare. Acest fapt face imposibila orice modificare ulterioara de sala si orar. Prin urmare, pentru a preveni consecintele neplacute atrase in anii precedenti dupa sine de fenomenul migratiei cursantilor de la un nivel de limba la altul – enumeram doar citeva: destabilizarea numerica a grupelor, cu supradimensionarea unora in detrimentul altora si necesitatea identificarii altor sali, mai mari, pentru buna desfasurare a orelor, si, implicit, modificarea orarului profesorilor atit pentru grupele respective la cursurile CLCSSL, cit si, in mod automat, pentru norma didactica din USV – , migrarile, PERMISE DOAR IN PRIMELE DOUA SAPTAMINI, de la o grupa cu un nivel de limba la alta cu nivelul inferior/superior, SE VOR FACE DOAR LA SCHIMB, mai precis doar daca exista o solicitare a altui cursant de a se transfera in grupa din care pleaca respectivul cursant. In cazul in care cursantul solicita transferul din motive de incompatibilitate a programului de lucru/invatamint cu programul de studiu al grupei, acest lucru se poate face doar pe baza unei ADEVERINTE de la ANGAJATOR, in care se specifica programul de lucru al cursantului, sau, in cazul studentilor, pe baza unui PRINT SCREEN al orarului grupei de la specializarea la care este inscris respectivul student.
Reamintim cursantilor CARE NU AU RETURNAT TESTELE REZOLVATE ca si-au asumat automat consecintele specificate in postarea de pe 12 IANUARIE, in care am accentuat si importanta verificarii spam-ului.

PRELUNGIRE INSCRIERI ELECTRONICE si PLATA TAXEI cursuri CLCSSL 2019

Ca urmare a solicitarilor primite din partea mai multor persoane care, din diverse motive (de sanatate, financiare, deplasari in strainatate etc), nu au reusit inca sa se inscrie sau/si sa plateasca taxa, am hotarit SA PRELUNGIM INSCRIEREA ELECTRONICA cu inca 5 zile (ULTIMA ZI: 22.02.2019) si PLATA TAXEI cu inca 10 zile (ULTIMA ZI: prima zi de martisor, 1 MARTIE).
Intrucit configurarea grupelor se poate face doar dupa terminarea inmatricularilor si primirea testelor rezolvate, iar intreaga documentatie care trebuie depusa pentru avizarea anuala a activitatii centrului se bazeaza pe suma integrala a veniturilor incasate, atragem ATENTIA cursantilor ca perioada de prelungire a inmatricularilor se va reflecta fidel in decalarea inceperii cursurilor, cu min. o saptamina – max. doua. Vom posta in timp util toate informatiile necesare.